Повече за медицинската стомана

Думата "медицинска" се отнася до факта, че този вид неръждаема стомана е подходяща за направата на хирургически инструменти - тя е лесна за почистване и стерилизиране и много устойчива на корозия. Представлява сплав със съдържание на Хром, Никел и Молибден. Най-широко приложение намира стоманата от клас 300, в състава на която има поне 18% Хром и 8% Никел. Клас 316L и клас 316LVM се използват за направата на импланти, винтове за закрепване към костите, пиърсинг и бижута. "L" след номера на неръждаемата стомана означава, че тя е със ниско съдържание на въглерод, което я прави предпочитана там където има опасност от корозия при високи температури. Медицинска стомана клас 316 се използва и при производството и обработката на храни. Съдържанието на Хром осигурява устойчивост на надраскване и устойчивост на корозия, Никела дава гладката и полирана повърхност, а Молибдена осигурява по-голямата твърдост.

 
Предимствата на бижута изработени от медицинска стомана са няколко, но много важни:
1. Те не причиняват алергии - допира до бижу от медицинска стомана не предизвиква никакви алергични реакции.
2. Бижутата от медицинска стомана не потъмняват.
3. Много са издръжливи и не изискват специални грижи (добре е да се мият веднъж седмично със сапунена вода и след като сте били с тях в морето).

*Забележка: Цветът на "Жълтите" елементи се постига като върху медицинската стомана се нанася позлата. Тя представлява много тънък слой 18 каратова позлата, която след време ще падне и отдолу ще се вижда естествения цвят на медицинската стомана. Кога ще падне слоя позлата зависи от това как се грижите за бижуто, от механично търкане с дрехи и твърди предмети и др. За да не пада позлатата дълго време е нужно слоя нанесено злато да е по-дебел а това ще повиши цената многократно. При дълъг период без да е измито бижуто със сапунена вода натрупаните соли от потта ще влязат в реакция с позлатата и тя ще започне да пада по-бързо от нормално и може да се получи окисляване, което да цапа дрехите Ви.
 
Бижутата предлагани в онлайн магазин Емна Бижута са изработени от медицинска стомана клас 316L.
Промоции